Ik ga op reis en ik neem mee…

Ik ga op reis en ik neem mee…

Kampeerliefhebbers uit het hele land waren afgelopen weekeinde op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht te vinden. Er werden op de kampeerbeurs volop primeurs, trends en noviteiten getoond aan het Nederlandse publiek. Maar wat neem je nou mee op vakantie? Wij selecteerden in deze video een aantal producten om te overwegen!

Veel camper- en caravanfabrikanten zijn bezig met duurzaamheid. Zo maakten veel merken geen geheim van het gebruik van hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen of het CO2-neutraal produceren. Als het gaat om duurzaamheid waren elektrisch aangedreven campers voor het eerst in grote getalen aanwezig. Zo waren er elektrische campers op de kampeerbeurs van Fixxter, Tonke, Ventje en Outbase, die de elektrisch aangedreven Volkswagen ID.buzz hebben omgebouwd tot camper.

De daktent is al een aantal jaar bezig met een niet te stuiten opmars. Het Zweedse merk Thule, bekend van de fietsendragers én van de daktenten, lanceerde op de beurs een compleet nieuw product dat ze een ‘revolution in outdoor living’ noemen: een tent die op de trekhaak van de auto vervoert en die je op de plaats van bestemming als een soort daktent uit elkaar vouwt.

In de video die we hebben gemaakt tijdens de kampeerbeurs laat Jorg van Lierop van Thule zien hoe de Thule Outset trekhaaktent werkt. Reinier Optekamp toont de nieuwe Goals Zero Alta koelkast. Deze koelbox cq vrieskist is ideaal te gebruiken in combinatie met de powerstations van Goal Zero. Marcel van der Manden van Daktent.nl laat de Sheepie kookkist zien. Een ideale kookoplossing voor mensen die kamperen met een daktent. Kevin Saarberg toont een bloemvaasje voor in de camper en Laurens Serné van Bright Technology Ventures toont een gps-tracker voor de camper. De handige portable wasbak en composttoilet van BOXIO worden in de video gedemonstreerd door Lennart Vissers van Viking Campers.