Abel speeltent: eindeloze speelmogelijkheden

Abel speeltent: eindeloze speelmogelijkheden

Kinderen bepalen iedere keer zelf hoe ze de speeltent van Abel opzetten. De ene keer lijkt het een piramide tent, de andere keer heeft het meer weg van een tipi tent. We lieten kinderen in huis, in de speeltuin en op een school de Abeltent testen. Dit zijn onze bevindingen.

Abel is een modulaire kinder- speeltent die uniek is in zijn soort. Vergelijken met de speeltent van de Ikea, de speeltent van de Action of de speeltent van de Xenos is de Abeltent van een heel ander kaliber. Het pakket bestaat uit speciaal ontworpen stokken en doeken. Hoeveel dat er zijn hangt af van welke set je koopt. Zo heeft de Abel 1 één stok, de Abel 2 twee stokken en de Abel 3 – je raadt het al- drie stokken. Wij probeerden de Abel 3, die met negen doeken geleverd wordt.

Open ended play

Verwacht geen handleiding of beschrijving bij de Abeltent. Met de stokken en doeken zijn de bouwmogelijkheden eindeloos en de bouwer bepaalt dan ook zelf hoe de tent eruit komt te zien. De term open ended play is hier ook beslist van toepassing. De uitkomst ligt niet van tevoren vast en de kinderen gebruiken hun fantasie en verbeelding.

Speeltent

Voor kleuters blijkt de tent zeer geschikt met een beetje hulp van een volwassene. De kleuters kunnen met de kindertent hun eigen wereld creëren en afbakenen. Oudere (school)kinderen hebben minder begeleiding nodig en kunnen hun creativiteit kwijt in het spelen met de Abeltent. De tent zou ook geschikt kunnen zij n voor tieners als de stokken langer zouden zijn. De meegeleverde stokken zijn 135 cm lang.

Kindertent met haringen en gewichten

Uniek is dat de Abeltent verkrijgbaar is met gewichten of haringen. De gewichten zijn er g geschikt om de kindertent op te zetten in huis of op school. De kindervriendelijke haringen maken het mogelijk om de tent buiten op te zetten.

We maakte een mooie serie foto’s van de Abeltent, die het gebruik, gemak en plezier ervan weergeven.