Kunst & Cultuur: programma-presentatie Podium Kloosterhof

Kunst & Cultuur: programma-presentatie Podium Kloosterhof

Zaterdagavond 15 juni 2019 werd voor een volle zaal het nieuwe theaterprogramma van Podium Kloosterhof gepresenteerd.

Al vijftien jaar zorgt Podium Kloosterhof, dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers, voor een ruime keuze aan voorstellingen en artiesten in het Kloosterhof theater en aan de volle zaal was te zien dat dit door het publiek zeker gewaardeerd wordt.

Een volle zaal

In tegenstelling tot een droge opsomming en alleen wat beelden van de te verwachten artiesten waren er gedurende de presentatie drie live optredens van artiesten die dit seizoen een avond in het theater Kloosterhof zullen vullen en verder video’s van en over de verschillende shows.

De avond werd door Marinell Bruys, de voorzitter van Podium Kloosterhof, geopend waarna ze het eerste live optreden aankondigde, namelijk Hans Visser en Irena Filippova met een voorproefje van hun voorstelling ter gelegenheid van het Rembrandtjaar, ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’.

De avond werd door Marinell Bruys, de voorzitter van Podium Kloosterhof, geopend

Hans Visser en Irena Filippova

Gedurende hun optreden werden er prachtige grote projecties getoond van kunstwerken van Rembrandt. In hun programma brengt het duo van Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova een ode aan de Nederlandse Gouden Eeuw, waar Nederland een wereldmacht was op cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch gebied.

Op zaterdag 30 november is de theatershow van Hans Visser en Irena Filippova te zien bij Podium Kloosterhof.

Jacques Boonman was degene die vanaf het optreden van Hans Visser en Irena Filippova de volgende artiesten introduceerde. Voorlopig in de vorm van korte videoclips met een samenvating van de betreffende show.

Doe Maar Na

De eerste muzikale video was van de Doe Maar tribute band ‘Doe Maar na’ waarbij Boonman nog een link legde tussen de gemiddelde leeftijd in de zaal en de populariteit van tribute bands…….
Doe Maar Na wordt op zaterdag 21 september in het Kloosterhof theater verwacht

Jan Rot

Jan Rot, oud inwoner van Ossendrecht, had een speciale boodschap voor het publiek in Hoogerheide. Ten eerste feliciteerde hij Podium Kloosterhof met het vijftien jarig jubileum, waar hij nog opmerkte dat hij van de vijftien jaar, er veertien keer bij geweest was.

De voorstelling van Jan Rot gaat, na zijn eerdere voorstellingen over de jaren ’70 en ’80 nu over de jaren ’90 van de vorige eeuw. Van alles zal er aan de orde komen, gebeurtenissen en muziek vanaf het jaar 1990 tot 1999.

Fans van Jan Rot kunnen zaterdag 12 oktober weer genieten van een typische Jan Rot avond.

Crazy Little Things

Crazy Little Things is, zoals kenners al aan de naam zien, een Queen tribute band uit Bergen op Zoom. Op zaterdag 26 oktober komen alle grote hits van Queen voorbij zoals Radio Gaga, Somebody to love, Bohemian Rhapsody en veel meer. In de video die getoond werd was er alvast een voorproefje van te zien.

Basily Gipsy band

De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily is wereldberoemd en heeft onder andere gespeeld op een privé feest van de Rolling Stones en heeft verder over de hele wereld, tot Japan aan toe, concerten gegeven. Eén van de bandleden woont in Ossendrecht zodat het zelfs bijna een thuiswedstrijd is voor de band.

Zaterdag 9 november staat de Basily Gipsy band bij Podium Kloosterhof op de planken.

ABBA Gold Europe

De band ABBA hoeft natuurlijk geen verdere introductie maar ook de Engelse band ABBA Gold Europe timmert aardig aan de weg met alle hits van de legendarische band van Agnetha, Frida, Björn en Benny uit Zweden.

‘Thank you for the Music’ op zaterdag 23 november bij podium Kloosterhof.

Sinterklaas voorstelling

Ook dit jaar verzorgen de Pietengroep Woehoo en de feestband Sjooloos weer een mooie en spannende Sinterklaasvoorstelling in het Kloosterhof theater voor de kinderen in de gemeente Woensdrecht en hun ouders en grootouders. Niet één, maar twee keer zal deze voorstelling te zien zijn. Op zondag 24 november, de eerste keer om 13:00 uur en de tweede keer om 15:00 uur.

Diamonds in the Rock

Met 100% muziek van zanger, componist en tekstschrijver Neil Diamond stelen de Diamonds in the Rocks uit België al jaren de show op podia bij onze zuiderburen, maar op zaterdag 14 december treden ze ook op aan ‘onze’ kant van de grens, in het Kloosterhof theater in Hoogerheide.

De uit zeven muzikanten bestaande band Diamonds in the Rocks speelt niet alleen de nummers die Neil Diamond zelf gezongen heeft, maar ook nummers die hij voor andere artiesten geschreven heeft zoals bijvoorbeeld ‘I’m a beleiver’ voor de Monkees en ‘Red, Red Wine’ voor UB40.

in de video die op de presentatieavond vertoond werd speelden ze het bekende nummer ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond.

Renate Reijnders

Op 25 januari 2020 staat Cabaretière Renate Reijnders in het Kloosterhof theater met haar voorstelling ‘Het Liefdescollege’ en op de presentatieavond gaf ze er een voorproefje van. Het Liefdescollege is show, cabaret en college, waarbij handige tips gegeven worden voor happy of wanhopige singles en mensen in een al dan niet geslaagde relatie.

In de interactieve show krijgt het publiek persoonlijke vragen voorgelegd. Eenvoudige vragen zoals hoe lang mensen al samen zijn, maar ook intiemere vragen zoals wie vreemdgegaan is. Hele praktische zaken komen aan bod zoals een checklist voor relatieproblemen, welke taal je in bed moet gebruiken en hoe je in drie stappen iemand aan moet kijken om hem verliefd te laten worden. Hierbij werd het publiek uitgenodigd om dit direct met de buurman of buurvrouw op de tribune uit te proberen.

Een onderdeel van het college is ook de liefdesquiz, maar de vragen en antwoorden hiervan zullen tot het optreden op 25 januari 2020 van de cabaretière nog ongepubliceerd blijven…..

Gratis

Niet alleen de toegang tot de presentatie-avond was gratis maar met dank aan de bar van het Kloosterhof was ook de koffie en thee in de pauze gratis. Hoe goedkoop wil je een leuk avondje uit hebben!

OGHAM

Liefhebbers van Celtic folksongs kunnen bijna niet wegblijven als op zaterdag 18 januari de Brabantse band OGHAM optreed in het Kloosterhof met hun meeslepende celtic songs and tunes. “het dak gaat er af” aldus presentator Jacques Boonman. OGHAM speelt niet alleen de algemeen bekende nummers maar ook eigen composities.

Mark van de Veerdonk

“Geen Viking”, dat is de titel van de nieuwe show van mark van de Veerdonk. Zaterdag 8 februari 2020 zal hij het publiek in het Kloosterhof theater vermaken met zijn optreden onder het motto “het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”.

Voor wat het decor betreft was er even onduidelijkheid. had hij in vorige shows een Solex, een concertvleugelboot, een telefooncel en een halve Deux-chevaux, in deze show wordt het in ieder geval ‘Geen Viking’

Acting the Maggot

Na de show van OGHAM op 18 januari worden de liefhebbers van folk-muziek op zaterdag 15 februari 2020 alweer verwend, als de band ‘Acting The Maggot’ bij Podium Kloosterhof hun show ‘The Songs we love so well’ op de planken zet. Twee uren lang speelt de zeskoppige Brabantse band de mooiste Ierse liedjes met onderwerpen als bier, whiskey, oorlog en liefde, hongersnood en reizen.

De naam van de band, “Acting The Maggot” is Iers dialect voor je kinderachtig, maf en mallotig gedragen.

Theatergroep Hilaria.

“Heb je geen kinderen, leen ze dan maar bij de buren”, dat is het advies van Jacques Boonman. De voorstelling ‘Het jaarfeest van Sint-Hilarius’ op zondagmiddag 30 maart 2020 om 14:00 uur is een interactieve voorstelling van zestig minuten voor kinderen vanaf vier jaar.

Het onderwerp van de voorstelling is een middeleeuws feest. waarbij kinderen en vrijwilligers uit het publiek mee doen aan de voorstelling. De grand finale van de voorstelling is een middeeleeuws toernooi tuusen de zwarte en de witte ridder.

Echt Antwaarps teater

Begin dit jaar stond Echt Antwaarps Teateral een keer in het Kloosterhof theater met het blijspel ‘Café René’. Na deze succesvolle voorstelling komen ze in 2020 terug met een nieuw blijspel in plat Antwerps dialect, ‘Mijne gebuur heeft het zuur’. Ongecompliceerde Antwerpse humor op zaterdag 21 maart 2020.

The Bentleys

Kwam Jan Rot met de jaren ’90, The Bentleys neemt het publiek mee naar de jaren ’50 en ’60 met de bekende nummers van Elvis Presley, The Beatles, The Doors, The Monkees, Johny Cash, Chuck berry en nog veel meer.Vijf super enthousiaste musici die het publiek terugbrengen naar de jaren van pop- en rock-‘n-roll uit Engeland, en de VS.

Zaterdag 27 maart 2020 bij podium Kloosterhof in Hoogerheide !

The U2 Tribute

Met hun ‘Soundtrack of the 80’s brengt de U2 tribute band op zaterdag 11 april 2020, met veel respect voor het origineel, de toppers uit het repertoire van het Ierse U2. Na tweehonderdvijftig succesvolle internationale concerten kan nu het publiek in de gemeente Woensdrecht van deze spectaculaire band genieten.

Bureau Sport in het theater

Op 24 april 2020 is het tijd voor ‘Bureau Sport in het theater’, de show van Frank Evenblij en Erik Dijkstra. Bekend van hun radio programma ‘Bureau Sport’ op Radio 1 op vrijdagmiddag en hun Bureau Sport op televisie daat ze vanaf 2009 maken, is Bureau Sport nu ook in het theater te zien.

In hun introductievideo vertellen Frank Evenblij en Erik Dijkstra dat ze Hoogerheide kennen van de modder bij het veldrijden en dat ze nu ook het theater van Hoogerheide zullen bezoeken met een XXL tour met gasten. In de theatershow komen ook gebeurtenissen aan bod die niet in de TV of radio shows gepast konden worden. Een unieke avond dus.

Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

Wat hebben de The Bentleys die in maart bij Podium Kloosterhof optreden en de Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne gemeen? Ze brengen beide op hun eigen manier muziek uit de jaren ’50 en ’60.

Waar The Bentleys pop en rock spelen, hebben de mannen van de Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne gekozen voor Country met hun show ‘Grand Old Country’.
Nummers van John Denver, Hank Williams, Johny Cash, Don Williams maar ook van Elvis Presley en Roy Orbison komen aan bod in ‘Grand Old Country’.

Countryliefhebbers kunnen op zaterdag 2 mei 2020 volop van hun favoriete muziek genieten in de theaterzaal van Podium Kloosterhof.

Eric-Jan Overbeek & The Fats Domino Tribute Band

Blueberry Hill, I’m Walking, Blue Monday, allemaal nummers van de legendarische Fats Domino. Tien man sterk staan de musici van de The Fats Domino Tribute Band op het podium bij Podium Kloosterhof, met een spectaculaire zeskoppige blazers sectie en onder leiding van ‘Mr Boogie Woogie’ Eric-Jan Overbeek.

Zaterdag 16 mei 2020 is de avond voor fans van de muziek van Fats Domino.

Mannen van Naam

Ad Grooten met fluiten, doedelzak, banjo, mandoline en andere snaarinstrumenten, Ton Smulders met zang, gitaren, mondharmonica en cajon en Wilbert van Duinhoven met bas, accordeon, melodica en cajon zijn ‘De Mannen van Naam’. Drie mannen die aan de basis van Pater Moeskroen stonden en die nu de theaters in gaan met hun nieuwe show, ‘De Duivelsbrug’.
(Deze zaterdagavond kon Wilbert van Duinhoven er niet bij zijn en hij werd vervangen door Bart de Win met keyboard en accordeon).

De Duivelsbrug is een brug bij Breda. De nieuwe voorstelling van Mannen van Naam is geïnspireerd op de sage van de Duivelsbrug. Een verhaal uit 1300 over een liefdesdrama, waarbij de duivel, nadat het liefdespaar bedolven is onder een instortende kerk, zich met een kerkklok in het riviertje de Mark stortte. Als op donkere avonden vanaf de Duivelsbrug klokgelui is te horen dan is de duivel in de buurt, aldus de sage.
Link: De sage van de Duivelsbrug op Wikipedia.

Op de presentatie-avond was de show nog niet compleet maar dat mocht de pret niet derven en de Mannen van Naam met hun invaller Bart, zetten een gezellige komische en muzikale show op het Kloosterhof podium. Muziek met een lach en een traan.

De hekkesluiters van deze presentatie-avond speelden zes nummers, ‘Brilletje’ over het Hema leesbrilletje dat we nodig hebben als we ouder worden, ‘Mooie mensen’ over de verschillende soorten mensen die je tegen kan komen, ‘Oktober kind’ over Ad z’n dochter die gedurende een zware storm geboren werd, ‘Eliza Booij’ over een mooi meisje in een klein dorpje, een meisje waar iedereen verliefd op was en ‘Dans mijn liefste’, een lied geschreven naar aanleiding van de begrafenis van de moeder van een van de mannen.

Het laatste nummer van de avond was de mee-zinger en -klapper ‘Wind Mee’, een lied over midlifecrisis en wielrennen op advies de buurman, met als refrein “berg af, café in zicht …..dan gaat het hard”.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij de bar van het Kloosterhof en via de website www.podiumkloosterhof.nl. Op de website staan ook de prijzen, aanvangstijden en een uitgebreide beschrijving van de shows.