Zo gaat Basic-Fit leden compenseren na Coronasluiting

Zo gaat Basic-Fit leden compenseren na Coronasluiting

Alle sportscholen van sportschoolketen Basic-Fit sloten eerder deze maand de deuren wegens de uitbraak van het coronavirus. Na veel vragen van klanten liet het bedrijf donderdagavond aan zijn leden weten wat de opties zijn qua compensatie.

Basic-Fit wil de leden zelf laten kiezen welke vorm van compensatie goed voor ze voelt. “Op basis van feedback van leden zijn verschillende wensen qua compensatie naar voren gekomen”, staat in een mail aan de leden.

De sportscholen verwachten in april nog gesloten te zullen zijn op basis van de huidige regels. Indien ze toch langer gesloten moeten blijven, zullen ze vanaf 1 mei alle lidmaatschappen bevriezen en geen incasso’s meer doen totdat de clubs weer open zijn.

Dit zijn de opties:

GELD TERUG ALS KORTING

“Het bedrag dat je betaald hebt voor de periode tussen de datum van sluiting van de club en 1 mei, verrekenen we als korting op je lidmaatschapsgeld. Verrekening vindt plaats vanaf het moment dat de clubs weer open zijn en we je lidmaatschap op de normale manier kunnen voortzetten. Het bedrag wordt verspreid over 6 periodes. Met deze optie steun je Basic-Fit, dankjewel!”

UPGRADE

“Hiermee geven we je tot 31 december 2020 een upgrade naar het Premium lidmaatschap waarmee je altijd iemand mee naar de club kan nemen. Ook krijg je tot die tijd gratis YANGA Sports Water bij je abonnement. Waarde: € 98!.”

COMPLEET BEVRIEZEN

“Hiermee bevries je je lidmaatschap en betaal je niks voor de periode dat de clubs gesloten zijn. De periode dat je lidmaatschap is bevroren, vanaf sluiting club tot we weer open zijn, wordt aan het einde van je lidmaatschap toegevoegd. De incasso die voor de periode na sluiting club reeds gedaan is, wordt in mindering gebracht bij de eerstvolgende incasso na heropening.”

Extra opties

Sommige leden kunnen tot slot ook kiezen voor een goed gevulde goodiebag met sportieve items of voor het steunen van Basic-Fit. “Je ontvangt zelf geen compensatie, maar investeert dit in de Basic-Fit clubs, medewerkers en freelancers. Vanaf mei word je lidmaatschap bevroren, net zoals bij de andere compensatie-opties.”

Hoe lang de sporters nog moeten wachten voordat ze weer met hun handdoek, bidon en smartphone naar de club kunnen is nog niet te voorspellen. Wanneer je als lid geen keuze maakt, krijgt hij of zij de ‘Geld terug als korting’ optie.

Misschien vind je de volgende berichten ook interessant om te lezen